poniedziałek, 11 lutego 2013

Roladki z szynki z prażonym słonecznikiem

 Przepis, który dziś przedstawię jest ekspresowy w wykonaniu. Ta potrawa sprawdza się doskonale jako przekąska na imprezy. Jest pyszna, a ziarna słonecznika nadają roladkom oryginalny smak. Ja wykonuję zazwyczaj podwójną porcję, bo roladki bardzo szybko znikają z talerzy.

Czas wykonania: ok. 15 minut
Ilość porcji: 14 roladek
Cena: 8 zł

Składniki:
- 200 g szynki wieprzowej konserwowej (14 plasterków)
- 1 serek twarożkowy o dowolnym smaku (200 g)
- 5 łyżek ziaren słonecznika

Wykonanie:
 1. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni

















2. Serek dokładnie mieszamy z uprażonym słonecznikiem




 3. Powstały farsz rozkładamy na plasterki szynki
 
















4. Zawijamy w roladki i kładziemy na talerzu.








 Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz