wtorek, 9 kwietnia 2013

Makaron z kurczakiem, szynką i pieczarkami

Czas wykonania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Cena:16 zł

Składniki:
- pół paczki makaronu
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- musztarda
- paczka szynki gotowanej
- trochę startego sera
- 0,5 kg pieczarek
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek i oregano

Wykonanie:
1. Makaron ugotować al-dente.
2. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z musztardą. Podsmażyć na głębokiej patelni.
3. Podsmażyć pokrojone pieczarki i dodać do mięsa. W ten sam sposób "zrobić" szynkę - pokroić w paski, podsmażyć i dodać do piersi.
4. Do zmieszanych składników dodać ugotowany makaron. Wszystko razem przyprawić wedle uznania.
5. Na patelni podsmażyć starty ser - jak się rozpuści i przypiecze, polać nim makaron.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz