czwartek, 7 marca 2013

Pieczarki pod serową kołderką

To danie w stylu "coś z niczego". Przepis dostałam kiedyś od koleżanki i prawie o nim zapomniałam, aż do wczoraj... W lodówce zalegały mi pieczarki i twaróg. Zrobiłam więc lekką przekąskę.

Ilość porcji: 8 pieczarek
Czas wykonania: 15 minut + 15 minut pieczenie
Cena: ok. 4 zł

Składniki:
-10 dużych pieczarek
- 1 paczka twarogu białego
- sól, pieprz
- trochę startego żółtego sera

Wykonanie:
1. Pieczarki umyć i obrać, odłamać nóżki. Dwie pieczarki oraz odkrojone nóżki drobno pokroić.
2. Pozostałe 8 główek pieczarek posolić od wewnątrz.
 3. Posiekane pieczarki podsmażyć na patelni. Dodać biały twaróg aż razem się połączą w jednolitą masę. Doprawić do smaku.


















4. Farszem nadziać 8 główek pieczarek. Posypać startym serem. Zapiekać 15 minut w temperaturze 200 stopni.

















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz