To danie w stylu "coś z niczego". Przepis dostałam kiedyś od koleżanki i prawie o nim zapomniałam, aż do wczoraj... W lodówce zalegały mi pieczarki i twaróg. Zrobiłam więc lekką przekąskę.
Ilość porcji: 8 pieczarek
Czas wykonania: 15 minut + 15 minut pieczenie
Cena: ok. 4 zł
Składniki:
-10 dużych pieczarek
- 1 paczka twarogu białego
- sól, pieprz
- trochę startego żółtego sera
Wykonanie:
1. Pieczarki umyć i obrać, odłamać nóżki. Dwie pieczarki oraz odkrojone nóżki drobno pokroić.
2. Pozostałe 8 główek pieczarek posolić od wewnątrz.
3. Posiekane pieczarki podsmażyć na patelni. Dodać biały twaróg aż razem się połączą w jednolitą masę. Doprawić do smaku.
4. Farszem nadziać 8 główek pieczarek. Posypać startym serem. Zapiekać 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz